Dacă ești deja hotărât, intră aici ca să te înscrii în Program (reducere 270 € pentru primii 5)

Vreau programul
Cum pot afacerile mici și medii să
vândă predictibil an de an prin
Campanii de Marketing bine făcute?

O metodă structurată, în 5 pași, explicată
pe înțelesul tuturor (cu exemple)

Acest mesaj este pentru tine dacă:

Ești antreprenor* și deții o afacere mică sau medie, dar nu reușești să vinzi predictibil, și te simți stresat din cauza asta.

Știi că produsele sunt bune, dar ai nevoie să le promovezi eficient.

Și te chinui, poate stagnezi, nu mai știi ce să faci pe marketing și nu ai siguranța că știi de unde vor veni următoarele vânzări în afacere.

Probabil ai încercat diverse lucruri, dar tot nu ai o soluție care rezolvă definitiv problema și poate chiar te simți descurajat.

Dă-mi voie să te-ntrerup:

Nu e vina ta - pur și simplu asta se întâmplă în lipsa unei structuri robuste pe care să o înțelegi și să o poți replica an de an.

Ce e și mai greu, probabil, e să vezi cum vând și cresc și prosperă afacerile unor oameni care poate nu sunt nici pe departe la fel de dedicați cum ești tu.

Afaceri care nu se preocupă de calitatea produselor așa cum o faci tu, și poate chiar tratează clienții cu lipsă de respect “când nu se uită nimeni”, dar care pur și simplu “sunt buni doar la marketing”.

Pentru binele tău - și al clienților pe care i-ai putea deservi - te invit să devii și tu bun la marketing, ca să ajungă în piață lucruri bine făcute!

Și cu un strop de suflet.

*se aplică și soloprenorilor, agențiilor și oamenilor de marketing în general (angajați sau freelanceri).

Micii antreprenori și
soloprenorii
POT face vânzări planificat, în
fiecare an

Poți învăța să faci campanii de marketing în multe feluri: din experiență (încercare-eroare), copiind ce fac alții sau învățând din diverse surse online.

Dar pentru orice ineficiență plătești prin banii pe care nu îi obții, timpul mai lung de care ai nevoie ca să înveți și printr-un stres pe care-l resimți mai intens.

Eu îmi dedic toată priceperea ca să ajut antreprenorii să rezolve problema asta definitiv și în cel mai eficient mod posibil.

Pe ce experiență se bazează
ce urmează să citești?

Înainte să trecem la metodă și partea practică, permite-mi să mă prezint pe scurt, din motive de credibilitate.

Numele meu este Mădălina Vasiu și lucrez în online de 10 ani.

În ultimii 3 ani am lucrat cu aproape 150 de afaceri din postura de Consultant în Dezvoltare de Business prin Content Marketing.

Câteva exemple de rezultate, ca reper:

Într-o afacere de tip e-commerce, mi-am ajutat clienții să genereze în doar 3 (trei!) luni 70% din Cifra de Afaceri din anul anterior printr-o Campanie de Marketing integrată (Content Marketing, Social Media și Email Marketing).

Pe alții i-am ajutat să genereze 65.000 de comentarii în Social Media prin Campanii pentru Vizibilitate și Lead Generation, de tip Giveaway.

De-a lungul timpului am trecut prin multe roluri: antreprenor, freelancer, angajat. Iar în primul context când am devenit antreprenor și am condus o companie în industria de educație, am contribuit la multiplicarea Cifrei de Afaceri de peste 4 ori în doi ani jumătate.

Am coordonat activități de Marketing - de la Avatar de Client, creare de produse educaționale diverse, organizat turneu de evenimente la nivel național, creat Sistem de Vânzare și chiar Management de Brand, dar și Management de Echipă și Dezvoltarea afacerii.

Dar evident, nu m-am născut învățată. 😊

Primii ani de formare
cântăresc greu în ce pot face azi pentru tine

1.

Mai exact, începând cu anul trei de facultate am lucrat aproape 2 ani în echipa lui Lorand Soares Szasz, unde am învățat despre antreprenoriat și am avansat de la secretară la a conduce Departamentul de Customer Care.

2.

Apoi am lucrat alți 2 ani cu Urania Cremene, în programul All About Parenting. Am început ca organizator de evenimente și timp de doi ani am făcut sute de evenimente, multe mii de kilometri și am întâlnit peste 20.000 de părinți curioși să învețe despre parenting.

2.

Iar în primul context când am devenit antreprenor și am condus o companie în industria de educație, am contribuit la multiplicarea Cifrei de Afaceri de peste 3 ori în doi ani jumătate.

Am coordonat, în acel context, activități de Marketing - de la Avatar de Client, creare de produse educaționale diverse, organizat turneu de evenimente la nivel național, creat Sistem de Vânzare și chiar Management de Brand, dar și Management de Echipă și Dezvoltarea afacerii.

Tot ce am descoperit în acești ani de formare - despre clienți, comunicarea cu ei, copywriting, e-mail marketing, programe educaționale online și chiar producție de podcast - mi-a deschis ușa spre ceea ce fac azi, deși atunci nu știam asta.

Și fac tot ce pot ca să NU
depinzi de mine

În final - din 2021 susțin Programe de Grup din dorința de a da mai departe felul meu de a gândi, cu scopul ca antreprenorii și creatorii să NU depindă de mine - eu sunt una, dar afaceri și proiecte sunt multe.

Cred, sincer, că afacerile mici și medii au potențial să crească chiar și când bugetele nu sunt foarte mari, dacă liderii acestor afaceri sunt deschiși să integreze informații, strategii și feluri noi de a gândi.

Și înțeleg că nu toți antreprenorii au ca obiectiv să se transforme în Director de Marketing, pe lângă multele roluri pe care deja le au în afacerile lor. Și nici nu consider că ar trebui!

Dar categoric antreprenorii ar trebui să aibă habar ce implică Marketingul, cum îl pot optimiza și în ce fel simplificarea în sisteme și ordinea în acțiuni aduc beneficii unei afaceri.

Când știi pe ce dai banii și ce ar trebui să obții pentru că dai acei bani… e mai plăcut să faci Marketing! 😊

Eu folosesc 5 pași ca să
construiesc Strategia unei
Campanii de Marketing

1.

Ideea Campaniei (adică ce facem)

2.

Obiectivul Campaniei (adică de ce vrem să facem)

3.

Oferta Campaniei (ce oferim altora, ca noi să obținem ce vrem)

4.

Strategia de Campanie (cum o facem)

5.

Implementarea Campaniei (partea distractivă)

Structura asta simplă (dar nu neapărat ușoară) îmi permite să gândesc și să implementez sistematic campanii de marketing care cresc afacerea mea și cele ale clienților mei.

An de an și fără surprize majore de netrecut (surprizele pot apărea - cum a fost războiul - dar structura îți permite să te adaptezi în timp real).

Permite-mi să ți-o prezint și ție - cu exemple și explicații - ca să o poți folosi și tu în afacerea ta.

Începem?

PASUL 1
Ideea Campaniei (CE facem)

Adevărul e că cei mai mulți antreprenori nici nu se gândesc să facă în afacerea lor campanii de marketing.

Nu există pe radarul lor ideea de planificare de campanii.

Fie sună prea complicat și atunci au impresia că trebuie să coste mult sau e prea mult de lucru și că nu are sens economic…

Fie merg spre agenții, dar nu știu ce să le ceară și se așteaptă să rezolve ei tot. Doar că de multe ori, agențiile nu au nici ele o structură clară și sunt nevoiți să o ia de la zero cu fiecare client.

Rezultatul, din păcate, e predictibil:

Cele mai multe firme mici și
medii nici măcar nu fac
campanii

Nefăcând campanii, ajung mult prea repede să afirme: "nu mai știm ce să facem pe marketing".

Convingerea e că au încercat foarte multe. Dar realitatea e că nu au făcut nici 3% din ce ar putea să facă.

Nu-și dau seama că de fapt au resurse pe care, dacă le-ar pune inteligent la treabă, și-ar putea crește afacerea an de an.

Un alt mod prin care afacerile mici pierd foarte mulți bani este că ajung să contracteze agenții, dar lucrează greșit (mai jos vei înțelege și cum să lucrezi corect cu o agenție, ca să-ți merite banii).

Prea mulți bani sunt lăsați pe masă pentru că antreprenorii nu știu ce se poate face.

Și astfel, oameni de bună-credință se pierd pe drum, oameni care s-ar fi putut folosi cu cap de campaniile de marketing - în beneficiul lor și al clienților lor.

Și astfel se șifonează imaginea întregii industrii de marketing.Dar eu cred că există:

O cale mai sănătoasă de a face campanii de marketing

În peste 10 ani de experiență, am ajuns la o concluzie: Antreprenorul român învață procedural.

Începe de la A și ajunge la Z. Mic, mare, solopreprenor, agenție, nu contează. Atâta timp cât procesul poate fi replicat și e explicat clar, se va descurca.

În mintea mea ordinea asta exista natural. Dar când am început “să pun structurile pe hârtie” ca să le transmit și altora, am observat că pentru cei mai mulți antreprenori lipsea firul roșu al campaniei.

Simplificarea. Ideea că poate fi simplu, unde simplu nu e tot una cu ușor.

Să înțeleagă pe ce dau banii. Și să rămână în control.

Blueprintul exista în capul meu, dar nu era transcris pe hârtie.

Cu ce te ajută acest mod de organizare a campaniilor de marketing

Organizarea te ajută să înțelegi ce ai de făcut în decursul unui an ca acțiuni de marketing.

Există campanii punctuale (care se încheie - de ex: o campanie de 8 martie) și campanii evergreen (pe care le faci continuu, pentru a hrăni relația cu audiența ta - de ex: un număr săptămânal de postări pe Instagram).

De asemenea, organizarea te ajută să dai de lucru oamenilor pe care îi plătești.

Indiferent dacă sunt o agenție sau oamenii tăi de marketing, ți-e mult mai ușor pentru că știi exact ce și cui să ceri, când să ceri și cât te costă.

Apoi, implementând ordinea în campaniile tale, vei câștiga bani inclusiv din claritate și eficiență.

Vei ști că ai nevoie de 4-6 săptămâni de lucru ca să pregătești o campanie bine făcută și că astfel rezultă vreo 4 campanii mari pe an, iar restul sunt micro-campanii și teste.

Dar pentru că le vei face bine, aceste campanii vor produce rezultate reale în afacere.

Și te vei simți mai în control, pentru că vei putea să verifici. Vei putea să-ți dai seama care sunt punctele în care poți să delegi și unde ține de tine.

Abia după ce folosești un blueprint poți măsura și vedea ROI (Return on Investment).

De reținut:

Blueprintul (Structura) face diferența.

Îți permite să faci predictibil campanii de marketing an de an, să-ți crești afacerea și să rămâi în control.

Resurse suplimentare la Pasul
1 (Ideea)
• Resursa 1 - Insight de la Mădălina:

Evită confuzia dintre campanii de marketing și campanii de advertising.

Campaniile de marketing
se referă la ce vorbim noi aici - un plan mai amplu, care folosește resursele existente ale afacerii pentru a le multiplica și a crește afacerea (prin vânzări, vizibilitate etc).

Campaniile de advertising sunt un simplu instrument care poate fi folosit (sau nu) în faza de implementare a acestui plan. De exemplu, în cadrul unei campanii de 8 martie, ai putea folosi și reclame pe Facebook.

• Resursa 2 - Insights de la clienții mei:

Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:

E foarte important să fie clar conceptul campaniei (dacă citește cineva care habar nu are de proiect, să înțeleagă despre ce e vorba).

Să știu informațiile astea mă face să mă simt mult mai încrezător. Aduce foarte multă ordine și liniște un astfel de stil de lucru. În felul acesta voi putea previziona foarte bine scalarea acestei afaceri.

Mai întâi se învârte în jurul lui “a gândi” și apoi “a implementa”. A gândi - a devenit mai important decât a face încontinuu muncă “fizică”.

Și îmi place maxim asta. Că până la 35 de ani am tot făcut și nu mi-am băgat în seamă mintea care putea să gândească mult și apoi să implementeze.

• Resursa 3 - Ascultă acest episod:

E despre cum văd eu strategia de marketing și vânzări, ca să înțelegi și mai bine:

Cum văd eu strategia de Marketing și Vânzări?

EP. 06

Cu Mădălina Vasiu

Întrebări și Răspunsuri

Întrebarea 1

Am atâtea de făcut... Mai trebuie să fac și asta?

Răspunsul 1

Nu trebuie să faci tu și partea de marketing, dar trebuie să știi ce să ceri și cum să evaluezi.

Ca să poți să delegi ai nevoie de gândire strategică + structură. Asta facem noi aici.

Întrebarea 2

Cât costă să faci o campanie după modelul ăsta? Câți bani? Mi se pare că o să coste prea mult…

Răspunsul 2

Întotdeauna vei porni de la resursele pe care le are azi afacerea.

Și uneori resursă e inclusiv lista de contacte din telefon. De exemplu, ai putea face o campanie de sms marketing, care te costă 5 cenți pe mesaj - și poți face informare despre o ofertă.

Campaniile costă în funcție de resursele pe care le are afacerea, nu invers.

Tu, ca antreprenor, vei merge cu resursele spre oamenii de marketing (agenție, freelanceri etc) și vei spune: Asta am - ce-mi puteți face de banii ăștia?

Întrebarea 3

N-ar trebui ca agenția de marketing să-mi facă strategia de campanii? Eu trebuie să știu să fac?

Răspunsul 3

Pe scurt: nu tu faci, dar tu dai tonul.

Agențiile și freelancerii se transformă într-un instrument. Ei lucrează pentru a duce la îndeplinire viziunea și obiectivele tale pentru afacere.

Dar nu-ți face griji - cu structura asta vei ști ce să le ceri.

PASUL 2
Obiectivul Campaniei
(DE CE vrem să facem)

După ce ai decis că vei face campanii - punctuale sau evergreen - următorul pas e să-ți clarifici de ce vrei să faci acele campanii.

Și din nou ne întoarcem la realitatea din teren.

“La ce m-ar ajuta alte obiective decât vânzările?”

Acei puțini care totuși fac campanii, se rezumă deseori (și pe pilot automat) strict la campanii de vânzări.

Nici nu se gândesc că o campanie ar putea avea și alte obiective în afară de vânzări.

Iar rezultatul e previzibil: Nu facem campanii. Sau, cel mult, facem campanii de reduceri.

Dar nu poți să susții un business doar din reduceri.

Acestea scad întotdeauna marja de profit și poți să vinzi mult, fără să faci bani. Și aproape sigur reducerile vor crea așteptări care nu-ți sunt favorabile (cum a pățit mama cu o clientă la second-hand: “voi cumpăra vineri, când aveți reduceri”).

Vânzarea ca rezultat e și o consecință a vizibilității

Ca să vinzi la mai mulți oameni e nevoie ca prima dată mai mulți oameni să știe despre tine.

De aceea, pe toate proiectele în care mă implic sparg obiectivul mare al afacerii (să facă profit) în micro-obiective:

Apoi decizi ce resurse investești, când și pentru care dintre obiectivele astea.

În acest punct, deseori primesc reacții de genul: "Doamne, câte lucruri am de făcut! Nu mă gândeam că se pot face atâtea lucruri de marketing pentru afacerea mea".

Ce se întâmplă când gândești așa e că setezi o fundație pentru o afacere pe termen lung.

Înțelegi că poți să faci campanii și fără să-ți “ciuntești” câștigurile.

De reținut:

Fiecare acțiune de marketing trebuie să aibă un micro-obiectiv.

Dacă nu are, nu o faci.

Resurse suplimentare la Pasul 2 (Obiectivul)
• Resursa 1 - Insight de la Mădălina:

Dacă vrei să ai o afacere care an de an vinde cu o marjă sănătoasă de profit, nu poți doar să dai reduceri și să “scoți” vânzări (mai puțin profitabile).

Ai nevoie de un sistem prin care să atragi constant mai mulți oameni, să “hrănești” relația cu acei oameni și să vinzi în moduri care-ți protejează marja de profit.

De asta multe afaceri din România rămân blocate la sub 100.000 euro pe an.

Pentru că nu au înțeles nevoia și puterea unui astfel de sistem.

Dacă te gândești la brandul tău favorit - de haine, de telefoane, de bijuterii - nu cred că te surprinde că acea firmă vinde an de an și probabil crește și se dezvoltă.

Afacerea ta nu trebuie să fie mai prejos, chiar dacă păstrăm proporțiile.

Cu obiectivele potrivite, campaniile tale de marketing pot crea un sistem care an de an atrage mai mulți clienți, creează o relație cu ei și le vinde în mod repetat și profitabil.

Iar lor le va face plăcere să interacționeze cu o afacere care înțelege lucrurile astea.

• Resursa 2 - Insights de la clienții mei:

Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:

Obiectiv VÂNZĂRI, nu LIKE-uri!

Eu nu trăiesc din like-uri, eu trăiesc din bani.

Nu faci vânzare pe o bază de date cu care nu ai mai avut contact de 2 ani – întâi te reconectezi cu ei.

• Resursa 3 - Ascultă acest episod:

Conține 7 întrebări (și răspunsuri) despre Content Marketing:

7 întrebări (și răspunsuri) despre Content Marketing

EP. 101

Cu Mădălina Vasiu

Întrebări și Răspunsuri

Întrebarea 1

Pot să fac campanii și să nu vând nimic?

Răspunsul 1

Da, ai dezlegare de la Mădălina. 😊

Campaniile de vizibilitate aduc pe radarul tău oameni care nu știau despre tine.

O campanie de relaționare cu acești oameni noi îi poate implica și apropia mai mult de afacerea ta.

Iar când mergi apoi cu o campanie de vânzare spre acești oameni (care acum câteva săptămâni nici nu știau că exiști), cum crezi că vor reacționa?

Întrebarea 2

Doamne cât e de lucru! Ce mă fac?

Răspunsul 2

Da, e de lucru. Dar dacă n-ai făcut nimic din toate astea până acum și afacerea e unde e acum… doar gândește-te unde o poți duce dacă și aplici ce înveți aici?!

Întrebarea 3

Cum știu ce obiectiv aleg pentru o campanie?

Răspunsul 3

Marketingul e conectat de modelul și planul tău de business.

Campaniile le faci ca să-ți îndeplinești obiectivele de business. Dacă nu, riști să bagi bani și nu o să știi dacă ai progresat.

Așadar, obiectivele campaniilor de marketing le decizi în funcție de unde ești în planul tău de business.

PASUL 3
Oferta Campaniei (CE OFERIM altora, ca noi să obținem ce vrem)

Când vine vorba de ofertă, refrenul antreprenorului român este:

Reduceri. Reduceri. Reduceri. (Iar din păcate, strofa a doua e că va fi nevoit să fluiere a pagubă…).

Ce altceva ar putea însemna o ofertă?

Problema când gândești așa e că îți scazi marja de profit și o duci la un nivel periculos, pe care nu îl poți susține prea mult timp.

Ajungi la ceea ce eu denumesc “canibalizarea brandului”, în care îți mănânci singur profiturile, pentru că îți obișnuiești clienții să cumpere doar la reducere. Până la urmă, de ce ar cumpăra la preț întreg dacă în câteva zile oricum vei ceda și vei scădea prețul?

Uneori ce pui în ofertă nu are de-a face cu banii

Să faci o ofertă înseamnă să te uiți la ce poți să oferi, fără să-ți afecteze în mod negativ afacerea.

Și da, uneori ce pui în ofertă nu are de-a face cu banii. Ci mai degrabă are de-a face cu felul în care formulezi oferta și cu ce bonusuri dai.

Cu un mic efort, ai putea afla lucruri care sunt importante pentru client - altele decât prețul - și să le incluzi în ofertă. Lucruri care nu te costă mult pe tine, dar care au o mare valoare reală sau percepută pentru client.

De exemplu, la o clientă de-a mea am identificat că timpul 1 la 1 petrecut cu ea era de mare interes pentru audiența ei. Așa că în cadrul unei campanii, toți cei care au cumpărat au participat la o tombolă cu premiu o sesiune 1 la 1 cu clienta mea.

Costul pentru ea - o singură sesiune. Dar șansa de a câștiga acea sesiune a fost valoroasă pentru toți cei care au cumpărat.

Uită-te la resurse - ele determină ce oferi clientului ca să obții ce vrei tu să obții.

Rezultatul e că vei proteja
marja de profit

Vei scoate la înaintare resurse, bonusuri pe care până acum nu ți-ai dat seama că le poți monetiza.

Și vei testa diferite combinații ca să descoperi ce vor clienții tăi. De fiecare dată când vei testa vei descoperi idei pe care le vei putea folosi apoi în multe campanii viitoare.

Și să nu te surprindă dacă vei avea și tu o reacție similară cu cea a clienților mei: “Câte resurse avem și nu ne-am gândit să le folosim!

De reținut:

Oferta o formulezi pornind de la resursele pe care le ai în afacerea ta. Și da, poți să ai campanii în care nu trebuie să faci reduceri.

Resurse suplimentare la Pasul 3 (Oferta)
• Resursa 1 - Insight de la Mădălina:

Primesc des întrebarea: “Ce subiecte de postări să abordăm în campaniile evergreen de pe social media?

”Iar răspunsul meu e mereu același: dacă-ți faci bine avatarul de client, n-o să mai duci niciodată lipsă de idei despre ce să postezi.

Avatarul bine făcut devine o resursă care îți aduce ordine în acțiunile de marketing. Îl faci, dar îl și folosești. Iar una dintre cele mai utile funcții ale avatarului e că îți spune despre ce subiecte să vorbești în marketing.

Când răspunzi la întrebările de avatar (ce frustrări/nevoi/dorințe are clientul tău etc) automat răspunzi și la întrebarea: “despre ce să mai postez?”

• Resursa 2 - Insights de la clienții mei:

Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:

Nu e mare lucru să faci postări, dacă ai timp nelimitat să le creezi 😂 adică trebuie să îmi blochez timp ca să se și întâmple!

La oferte atenție la calculul profitabilității.

Cea mai bună resursă sunt oamenii care au cumpărat de la mine, dar vor mai cumpăra dacă planific cum să fac acest lucru.

• Resursa 3 - Ascultă acest episod:

E despre 5 Greșeli pe care să le eviți de Black Friday:

5 Greșeli pe care să le eviți, de Black Friday

EP. 82

Cu Mădălina Vasiu

Întrebări și Răspunsuri

Întrebarea 1

Eu oricum am marjă de profit mică. Nu îmi permit să dau reduceri. Pot să fac campanii și fără asta?

Răspunsul 1

Da, poți să faci campanii. Vinzi la prețul întreg și oferi alte beneficii.

Întrebarea 2

La noi în business nu funcționează ofertele speciale de preț (reduceri, 1+1 etc). Ce fac?

Răspunsul 2

Așa este. Dacă te gândești la nivel clasic. Dar când înveți să gândești strategic îți dai seama că poți gândi oferte creative pentru aproape orice industrie.

Hai să luăm un scenariu cu o firmă de transport cu TIR-uri.

- “Ce să fac? Să-i dau clientului un TIR + încă un TIR?”

De ce nu? Tu vinzi transport. Dacă eu îmi încarc TIR-ul în România și trebuie să transport până în Germania… Dacă fac 4 transporturi cu tine într-o singură lună, pe al 5-lea mi-l dai gratis.

Poți să faci asta?

- “Păi da, că eu oricum am șoferii angajați pe salariu, deci nu-mi stă acasă șoferul, că-l trimit la drum.”

Dacă se pot face campanii creative (și care au sens economic) pentru o firmă de logistică, și tu le poți face în afacerea ta.

Întrebarea 3

Eu nu vreau să fac oferte speciale, de asta nu fac campanii. Ce zici de asta?

Răspunsul 3

Înțeleg. E în regulă. De multe ori oferta = să comunici cât costă ce vinzi tu.

Ai fi surprins cât de des lipsește claritatea din comunicările firmelor. Poți face progrese importante și aici.

PASUL 4
Strategia de Campanie
(CUM o facem)

Aici firmele acționează de obicei fără să aibă cu adevărat o strategie.

“Facem o postare pe Facebook și apoi spunem că n-a funcționat” pare să fie deviza multora.

Și evident că rămâi cu impresia că nu funcționează campaniile, “deci mai bine nu le facem”.

Asta e o rețetă pentru stagnare în business, pentru că nu vinzi. Stresul și anxietatea sunt mari, simți că te agiți foarte mult, dar nu faci prea multe cu adevărat.

Rămâi cu foarte multe idei în mintea ta pentru că nu știi de unde să începi ca să le aduci în plan real.

Treci de la “Macro” la “Micro” ca să te deblochezi la acest pas

Gândește strategia și planul de campanie într-o ordine cronologică, începând de la rezultatul final pe care ți-l dorești.

Apoi include livrabilele pe care le vrei obținute (bannere, texte, video-uri etc) și oamenii care vrei să construiască acele livrabile.

Până nu ai aceste 3 lucruri (planul, livrabilele și oamenii) nu îți este suficient de clară strategia de campanie, adică ești încă la nivelul macro.

Pașii 1 și 2 (ideea și obiectivul) = nivel macro.

Pașii 3, 4 și 5 (oferta, strategia, implementarea) = nivel micro.

În acest punct e esențial să pui accent pe ordine și pe claritate despre cine, ce face, până când, cât costă ca să facă etc.

Planul de Campanie = Rămâi
în control când implementezi

Ce obții la acest pas e un Plan în care toți oamenii angrenați de către tine în campanie știu ce au de făcut, până când au de făcut și se creează o viteză în execuție.

Asta vine în primul rând din faptul că fiecare știe ce are de făcut și poate fi creativ în felul lui/ei.

Mai jos îți arăt și un exemplu de Plan de Campanie.

De reținut:

Împrăștierea te obosește. Ordinea te liniștește.

Ca să execuți cu succes ai nevoie de un singur loc în care trebuie să te uiți ca să știi în orice moment unde ești în această campanie.

Cine, ce face, ce merge, ce nu merge?

Acesta e Planul de Campanie.

Resurse suplimentare la Pasul 4 (Strategia)
• Resursa 1 - Insight de la Mădălina:

Ca marketer vreau să am un singur dashboard (tabel) ca să știu în orice moment unde suntem.

Doar așa voi putea superviza eficient implementarea.Aici poți să te complici sau poți să păstrezi lucrurile simple.

Eu recomand să folosești un tabel simplu, mai ales la început.

Un tabel în care vezi cum arată campania cu care vei ieși în lume, lista cu livrabile, oamenii responsabili și datele la care trebuie create, iar apoi distribuite acele materiale (texte, bannere, video-uri etc).

• Resursa 2 - Insights de la clienții mei:

Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:

Azi am vorbit despre: Resursele deja existente în businessul nostru, de care poate că nici nu eram conștienți pe deplin până acum și pe care putem învăța să le valorificăm strategic - pe termen scurt, mediu și lung.

Cât de valoroase pot fi, de fapt, resursele pe care tindem să le neglijăm. O evaluare realistă a ceea ce există deja în businessul nostru ne poate da mai multă claritate și încredere.

Este esențial să ținem cont de resursele REALE, nu de cele imaginare sau ideale, pe care le avem, în momentul în care gândim orice campanie de marketing.

Resursa 3 - Folosește acest cap de tabel:
Întrebări și Răspunsuri

Întrebarea 1

Îmi trebuie un soft complicat/pe bani? (Airtable, Notion etc)

Răspunsul 1

Nu. Keep it simple. Excel/Google Sheets. În Google Drive, ca să poată fi accesat de toți oamenii, să poată lucra toți.Și - foarte important - să poți avea TU acces la el oriunde ai fi.Dacă lucrezi pe fișiere stocate local pe laptop și te prinde campania undeva în munți, sau la bunica, sau pe drum… și se întâmplă să nu ai laptopul la tine… vrei să poți accesa online Planul de Campanie.

Întrebarea 2

Cum mă ajută Planul de Campanie să dau de lucru freelancerilor/angajaților?

Răspunsul 2

E simplu: le spui CE au de făcut, le arăți ORDINEA în care trebuie să facă și îi LAȘI să fie creativi, că de asta i-ai contractat/angajat. Tu gândești strategia, ei o execută.

Magia cea mai magie e că dacă eu am un plan de campanie bine făcut pentru anul acesta în martie - la anul pot face copy/paste. Să am aceeași campanie, cu mici modificări de design sau alte detalii.

Am clienți care au făcut 3 ani la rând aceeași campanie.

De exemplu, așa arată campaniile aniversare ale celor de la Chic Bijoux pentru 2020, 2021 și 2022:

Întrebarea 3

Nu durează prea mult să construiesc planul? Nu-mi dau seama dacă merită tot efortul. N-o să ajungem să planificăm și să nu mai lucrăm?

Răspunsul 3

Să gândești corect o strategie de campanie durează mai mult decât să trântești o postare pe Facebook din când în când.

Dar dacă faci bine lucrurile, îți merită efortul: nu doar pentru rezultatele directe ale campaniei, dar mai ales pentru că poți folosi aceleași campanii mai mulți ani la rând.

Cât timp funcționează, poți folosi aceeași campanie, cu foarte mici modificări, an după an.

Aici se vede foarte bine de ce e important să atragi constant și oameni noi - cel mai probabil și ei vor reacționa la campania ta asemănător cu felul în care a reacționat audiența actuală.

Îți spuneam mai sus de exemplul Chic Bijoux - am gândit o dată campania, și au implementat-o 3 ani la rând. Pentru că funcționează.

PASUL 5
Implementarea Campaniei
(Partea distractivă)

“Trebuia să faci postarea! De ce n-ai făcut-o?”

Îți sună familiar? Din păcate așa sună partea de implementare a campaniilor în prea multe afaceri mici și medii. E haos, nu știi cine, ce are de făcut.

Și de multe ori nici nu ajungi la partea de implementare, ci rămâi copleșit de idei. A mai trecut pe lângă tine un 8 martie, un Black Friday etc…

Așa îți întărești convingerea că afacerile mici nu pot să crească.Și că dacă vrei să faci bani, trebuie să bagi mulți bani - să faci marketing e foarte scump. Renunți să mai faci campanii, nu mai investești în ele și te întorci la micromanagement.

Acolo măcar poți trăi cu iluzia că ești în control…

Mai mult calm și performanță în implementarea campaniilor

Asta se întâmplă când lucrezi structurat.

Fiecare persoană implicată în campanie știe ce are de făcut și face când trebuie să facă.

Partea de implementare are 2 părți mari: construcția livrabilelor și distribuirea materialelor.

Sau cum îmi place mie să spun: construim livrabilele în bucătăria internă, iar apoi le punem în vitrină (le distribuim pe diverse canale, ca să ajungă la oameni).

Există responsabili care știu exact ce au de făcut și când, iar asta susține ordinea din campanii.

Iar în timp poți tu, ca antreprenor, să nu mai fi implicat. Știi exact ce ai delegat, iar persoanele au tot ce le trebuie ca să poată livra (și responsabilitatea, și autoritatea).

Așa ajungi încet-încet să te extragi tu din marketing.

De reținut:

Implementarea are 2 părți mari:construcția livrabilelor și distribuirea materialelor.

Prima dată în bucătăria internă, apoi pus în vitrină.

Resurse suplimentare la Pasul 5 (Implementarea)
• Resursa 1 - Insight de la Mădălina:

De multe ori se delegă responsabilitatea, dar nu și autoritatea.

Adică spui omului că trebuie să facă un lucru, dar nu-i dai mână liberă, de exemplu, să vorbească cu designerul ca să modifice poziția logo-ului pe un banner (“Nu, că trebuie să vină șefu’...”).

Nu așa se face.

Dacă vrei ca lucrurile să fie gata la timp, delegă nu doar responsabilitatea, ci și autoritatea pentru ca oamenii să poată lua decizii.

Tu ai decizii mai importante de luat decât poziția logo-ului pe un banner.

• Resursa 2 - Insights de la clienții mei:

Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:

Ce ți se poate părea banal/prea mic la prima vedere e, de fapt, o resursă foarte valoroasă, fie că asta se referă la faptul că unul dintre oamenii din echipa ta are skill-uri de community / social media management sau la faptul că ai o pagină de Facebook/Instagram cu câteva sute de followeri.

Când alegi să fii prezent într-un grup sau comunitate, fii prezent, citește comentarii, comunică-ți părerea și asta poate fi parte de precampanie, poți construi autoritate fiind autentic prezent în content, nu doar prezent fizic acolo.

Conținutul n-ar trebui să fie dependent de inspirația mea, ci de ce are nevoie avatarul meu.

• Resursa 3 - Mini Studiu de Caz

Campania de Vânzare prin Reduceri pentru
eBook-uri Mădălina Vasiu

Ce: Campanie fulger, online, cu scop de Vânzare.

Obiectiv: Vânzare ebook-uri Mădălina Vasiu, target = 5.000 de lei.

Obiectiv secundar: Vizibilitate pentru cele două eBook-uri.

Când: 1 Martie 2023.

Pe ce canale: Social Media - Facebook Profile, Instagram Profile, LinkedIn Profile.

Oferta: Reducere - 27 de lei din Prețul Standard al fiecărui eBook & Reducere suplimentară - 27 de lei din Prețul Pachetului cu cele două eBook-uri.

Detaliile Ofertei: poți plasa comanda până la ora 23:59, în 1 Martie, începând de la ora 7:00, în 1 Martie.

Cum comunici Campania: postări scrise în Social Meda - însoțite de bannere vizuale.

Planul de Campanie:

Au fost 8 postări scrise, puse pe profilele mele din Facebook, Instagram și LinkedIn.

Postările erau scrise și aveau și bannere care să le însoțească, cu mockupul eBook-urilor.

Rezultate:

19 achiziții în ziua Campaniei = 6.171 lei

1 achiziție la 5 minute de la închiderea Campaniei = 359 lei

10 achiziții în următoarele 4 zile de la închiderea Campaniei = 3.122 lei

TOTAL = 9.652 lei

Întrebări și Răspunsuri

Întrebarea 1

Cum găsesc oamenii care să creeze livrabilele?

Răspunsul 1

Cauți freelanceri sau agenție. Dar când ai planul făcut, e mult mai ușor să ceri oferte și să-ți dai seama dacă le poți susține sau nu.Le dai planul și ceri oferte de preț.

Întrebarea 2

Cum știu cât ar trebui să mă coste? Cum știu care e prețul mediu pentru livrabile?

Răspunsul 2

Ceri minim 3 oferte pentru fiecare tip de livrabil. 3-5 nenegociabil.Apoi întrebi un marketer senior într-o oră de consultanță ce părere are despre acele prețuri. Plătești o dată și îți rămân cunoștințele ani de zile.

Întrebarea 3

Ce fac dacă nu se ține lumea de plan?

Răspunsul 3

Primul beneficiu când lucrezi structurat e cel de prevenție: te asiguri că oamenii știu ce au de făcut.

Apoi, dacă tu faci așa planul de campanie, pe tabel ai trecută Ziua 1, nu e bătută în cuie pe calendar. Și dacă nu se ține lumea de plan, cu structură și plan e mult mai ușor să muți totul. Ai suficientă ordine care susține flowul.

În 25 februarie 2022 aveam planificat să înceapă campania unui client. Dar cu o zi înainte a început războiul din Ucraina.

A trebuit să amânăm totul cu 3 săptămâni.

Și am putut să facem asta cu un minim de efort pentru că totul era structurat. Iar campania aceea a fost un succes.

Deci dacă s-a putut în ziua când a început războiul, se va putea și în ziua în care un freelancer te-a lăsat baltă când îți era lumea mai dragă. ☺️

Să recapitulăm:

Așadar, aceștia sunt cei 5 pași pe care eu îi folosesc pentru a face Campanii de Marketing performante:

1.

Ideea Campaniei (adică ce facem)

2.

Obiectivul Campaniei (adică de ce vrem să facem)

3.

Oferta Campaniei (ce oferim altora, ca noi să obținem ce vrem)

4.

Strategia de Campanie (cum o facem)

5.

Implementarea Campaniei (partea distractivă)

Dacă îi cunosc și îi folosesc, afacerile mici și medii pot să vândă și să crească predictibil an de an.

Poți apela la agenții de
marketing sau îți poți face
singur campaniile

Dar probabil nu vei reuși astfel, pentru că:

Nu știi ce să ceri agenției și te aștepți ca ei să facă totul cap-coadă. Te va șoca să descoperi ce multe răspunsuri are nevoie agenția de la tine, antreprenorul. Tu nu te pricepi și te frustrezi: "oricum eu fac totul, de ce îi mai plătesc?" Există și varianta să meargă bine campania, dar plătești mult în bani (gen 10.000 de euro). Sau nu merge cum vrei și îți întărești convingerea că "ăștia cu agențiile vor să fure de la noi."

Iar dacă faci singur, riscul cel mai mare e să te împotmolești și nici să nu mai începi. În primul rând plătești pentru că ajungi să nu faci campaniile. 3-4 campanii mari pe an stabilite - acolo pierzi și nu puțin. Apoi pierzi prin bătăi de cap, pentru că trebuie să faci micro-management.

Sau poți lucra cu mine în Programul de Campanii, să te coste mult mai puțin și să ajungi mai repede la rezultate.

Pentru cine este Programul de Campanii?

Acest program este pentru tine dacă ești:

Antreprenor

Soloprenor

Agenție

Om de marketing (angajat sau freelancer)

Construim împreună o campanie de marketing cap-coadă direct pe afacerea ta.

Și deprinzi un sistem prin care poți să vinzi predictibil an de an prin campanii de marketing bine făcute.

În ultimii 3 ani eu am ajutat deja aproape 150 de afaceri să crească aplicând această metodă.

La ce te poți aștepta
când lucrezi cu mine?

Vei putea să vinzi sistematic, în fiecare an, prin 3-4 campanii de marketing mari, bine făcute.

Vei ști ce ai de făcut în decursul unui an ca acțiuni de marketing.

Vei înțelege în sfârșit pe ce dai banii și ce ar trebui să obții de acei bani.

Nu va mai trebui să faci "marketingul speranței" - în care faci diverse acțiuni și speri să meargă.

Nu vei mai pierde bani pe campanii care sună bine, dar nu produc mare lucru.

Și te vei simți în sfârșit mai calm și în controlul situației în etapa de implementare a campaniilor de marketing.

Așadar, cum funcționează Programul de Campanii?

Am văzut deja ce se-ntâmplă în majoritatea cazurilor când afacerile mici și medii încearcă să-și facă singure campaniile de marketing.

Pe scurt - lucrurile nu se întâmplă. Și ajungi să te chinui.

De asta am creat Programul de Campanii. Ca să eliminăm foarte multe dintre barierele astea și să construim împreună o campanie de marketing robustă pentru fiecare participant.

Programul durează 4 săptămâni

E online, LIVE, prin sesiuni de Zoom

Grupul e format din maxim 12 antreprenori

Și nefiind mulți oameni - descoperi și înveți despre afacerile lor, lucruri care-ți sunt extrem de utile, chiar dacă nu țin toate de marketing.

Lucrăm, nu ne întâlnim ☺️

Ne vedem în 6 sesiuni de lucru consecutive - nu întâlniri, nu webinarii

Programul este joia și vinerea între 10:00-12:30

Da, lucrăm în timpul orelor de lucru, pentru că vom construi la afacerea ta.

E un proces accelerat, iar obiectivul e să construim o campanie pentru fiecare participant, folosind structura mea în 5 pași. Desigur, în timp ce construim campania îți explic și cum gândesc.

Un obiectiv secundar este să și scoți în lume campania asta, dar tu decizi dacă o faci. Dar după cele 6 sesiuni vei putea scoate în lume campania.

Hai să trecem pe scurt prin program:

Sesiunile 1 și 2Ideea, Obiectivul și Oferta Campaniei

După introducere, fiecare participant își prezintă pe scurt afacerea iar apoi creează lista cu resursele pe care le poate implica în campanie.

Apoi ne ocupăm de lucruri esențiale precum:

- Cum alegi ideea de Campanie.
- Ce obiectiv să setezi pentru Campanie.
- De ce resurse dispui pentru a investi în Campanie.
- Și începem să definim OFERTA.

Ofer atenție personalizată fiecărui participant și îl ajut să avanseze.

“Pe o scară de la 1 la 10, câtă claritate ai despre ce ai de făcut pentru campania asta?”

La fiecare sesiune adresez această întrebare.

Iar evoluția notelor pe care le dau participanții spune o poveste interesantă despre procesul prin care trec.

La sesiunile 1 și 2 avem de obicei note de claritate între 8-10 influențate de entuziasmul de început, dar și de primele taskuri de făcut.

Sesiunile 3 și 4
Facem Conceptul de Campanie

Aici le prezint modelul de Concept de Campanie - cu desfășurarea pe etape și resursele alocate.

Și fiecare vine cu tema făcută, în care a definit propriul concept de campanie.

Apoi, în sesiunile de lucru discut cu fiecare pe rând, validăm și completăm conceptul de campanie, ca să poată fi folosit.

Iar în final discutăm despre cum arată Lista de Livrabile (texte, bannere, video-uri etc) și cine, ce va face și când.

Folosim tabele deja validate, iar participanții învață cum să calculeze livrabilele în funcție de resurse și oferte.

Asta va fi baza pentru Planul de Campanie, de care ne ocupăm în ultimele 2 sesiuni.

“Pe o scară de la 1 la 10, câtă claritate ai despre ce ai de făcut pentru campania asta?”

La sesiunile 3 și 4 avem de obicei note de claritate între 5-8.

Aici devine ceva mai greu, când intrăm din macro în micro. Dar fiind acolo, pot ajuta pe fiecare să se deblocheze și să continue.

Sesiunile 5 și 6Facem Conceptul de Campanie

În sesiunile 5 și 6 pur și simplu lucrăm ca să finalizăm Planul de Campanie al fiecăruia.

Îl dezbatem și optimizăm ca să devină acea unealtă robustă pentru faza de implementare.

Acel loc unic în care poți să te uiți și să știi în fiecare moment ce trebuie făcut, cine trebuie să facă și până când.

Planul îți permite și să ceri oferte ca să-ți faci un buget realist și să incluzi resurse pe care poate nici nu știai că le poți pune în valoare.

Și toate astea - în practică, pe o campanie reală, în propria ta afacere.

De multe ori, în sesiunile 5 și 6 sunt uimită de cât de confortabil și rapid se mișcă participanții, folosind metoda și uneltele primite de la mine.

Unii parcă le-au folosit dintotdeauna. 😊

“Pe o scară de la 1 la 10, câtă claritate ai despre ce ai de făcut pentru campania asta?”

La sesiunile 5 și 6 avem de obicei note de claritate între 8-10.

Claritatea revine pe final, dar de data asta vine din ce știu cursanții, nu din ce le explic eu.“

Astea au fost întrebările. Acum nu pot să spun că am niște neclarități în etapa asta.

Pur și simplu cred că trebuie să mergem la etapa de implementare și dacă ne batem capul cu ceva la implementare atunci să ajustăm.”

Sesiunea 7

La o lună după încheierea programului ne întâlnim în Sesiunea a 7-a, care închide Programul de Grup și Sesiunile de Lucru. Acolo discutăm concluzii (debrief) din faza de implementare a campaniilor.

Vorbim despre ce am făcut, ce a mers și ce nu. Ce am învățat din faptul că am gândit, creat, livrat campania asta?

Te ajută să înțelegi cum să te uiți la acțiuni reușite sau nereușite și să extragi lecții.

Pentru că nu există campanie irosită dacă înveți din fiecare câte ceva.

Ce primești și cât te costă
Programul de Campanii

În primul rând, fără 5.000 de euro, un strateg de marketing bun nici nu stă la discuții - pentru o singură campanie. De la suma asta în sus merg prețurile în România.

Dar Programul de Campanii te costă mult mai puțin datorită formatului cu grupe de mai mulți antreprenori.

Și în plus îți rămân cunoștințele prin care poți să faci singur campaniile de aici înainte (sau să le evaluezi).

Ce primești în Programul de Campanii?

01. Program intensiv de 4 săptămâni;

02. Online, LIVE, prin sesiuni de Zoom;

Grupul e format din maxim 12 antreprenori;

03. 6 sesiuni de lucru consecutive (lucrăm, nu ne întâlnim);

04. Sesiunile de lucru durează câte 2h 30m. De la 10:00-12:30, în timpul orelor de lucru;

05. Bonus - Sesiunea 7: Concluzii, debrief. La 1 lună după încheierea programului;

06. Primești înregistrarea sesiunilor de lucru - ai timp 1 lună după ce se încheie programul să le revezi.

07. Obiectivul e să construim o campanie pentru fiecare participant, după modelul meu de campanii;

08. Un obiectiv secundar e să o și scoți în lume, dar tu alegi dacă faci asta

09. Poți să adresezi întrebări în sesiunile LIVE și ești încurajat să faci asta.

10. Ai support pe e-mail din partea mea. Dacă ai întrebări. Răspunsurile primite în scris îți rămân și pe viitor;

11. Primești template-uri de la mine. Model de tabel de livrabile etc.;

12. Tabel - variații și combinații de structuri;

13. Model de concept de campanie;

14. Planul de campanie - calendar, responsabil etc.;

15.Tabel de livrabile (listuță pt grafician etc) cine, ce face, până când face;

16. Primești recomandări de la mine despre freelanceri și agenții. Sunt testați, pre-validați. Înțeleg felul ăsta de a gândi campanii și poți lucra bine cu ei;

17. Toate exemplele din program sunt din campanii reale, facute de mine, pt clienti reali, majoritatea din România;

18. Îți arăt bannere de la alte campanii - ilustrez, explic detaliile pe exemple reale. Analiză de texte sau materiale vizuale, ca să predai principii de comunicare și vânzări;

19. Poți plăti în 2 rate. Prima rată înainte de program, a doua rată în a 3-a săptămână de program;

20. Dacă ai un partener în business, puteți veni 2 și plătiți 1.

Vreau în Programul de Campanii


(1.250 Euro, integral sau în 2 rate)

Număr de locuri și ediții limitate

În Programul de Campanii pot intra maxim 12 cursanți pe grupă. Iar în 2024 organizez maxim 5 grupe ale acestui program.

Și ține cont de vorba aceea: că cea mai bună campanie de Black Friday începe din luna mai.

Pregătește-te tu și pregătește campaniile de marketing din timp, ca să performezi cât mai bine când ai cea mai mare nevoie.

3 Bonusuri dacă te înscrii în
Program

1. Reducere 270 euro pentru primii 5 înscriși.

Adică doar 980 euro în loc de 1.250 euro.

2. Ai preț special pentru orice alt program vei accesa pe viitor

Este o reducere importantă la programe făcute de mine.

3. Și ai prioritate pentru lucrul 1 la 1 cu mine

Lista de așteptare e ocupată de obicei pe multe luni în avans.

În plus, ai mai multă flexibilitate legat de minimul de timp pe care e necesar să semnăm.

Sunt situații când ai opțiunea să lucrăm o singură lună, în timp ce minimul e de 3 luni pentru cineva care nu a trecut prin Programul de Avatar.

Motivul e că mi-am scurtat drumul și știu că putem ajunge mai repede la rezultate pentru că ai bazele din program.

Vreau în Programul de Campanii

(1.250 Euro, integral sau în 2 rate)

Întrebări și Răspunsuri Finale
1. Se poate plăti în rate și când va fi a doua rată?

Da, poți plăti în 2 rate. Prima înainte de program, a doua în a 3-a săptămână de program.

2. Primesc factură pe firmă? Facem contract?

Da, evident.

3. Pot plăti cu cardul?

Doar cu cardul poți plăti.

4. Nu sunt antreprenor, sunt om de marketing. Mă ajută ce faci tu?

Da. Poți fi plătit pentru acțiunile astea când știi și poți să le faci.

Deci e o investiție în abilitățile tale de marketer, le iei cu tine oriunde mergi.

Și tocmai pentru că ești om de marketing - angajat sau freelancer - contribui la a educa antreprenorii despre marketing.

E important să înveți să gândești în procese. Și să vezi cum învață alți antreprenori.

5. Trebuie să cer buget șefului și el nu prea vrea să investim în asta.

E în regulă, e afacerea lui. 😊 Afacerea pierde, nu tu.

Dacă vrei să nu pierzi tu, te poți înscrie și poți folosi plata în rate ca să-ți fie mai ușor.

6. De ce să vin în program și să nu fac singur pe baza eBookului?

Ebookul e partea teoretică, în program facem practic, aplicat pe afacerea ta.

E ca diferența dintre o carte și un curs.

În Programul de Campanii sunt acolo pentru tine, te ajut când te blochezi și îți răspund la întrebări.

7. De ce se desfășoară între orele 10:00 - 12:30?

Sesiunile au loc în timpul programului de lucru pentru că exact asta facem: lucrăm! Nu ne întâlnim, nu povestim, ci lucrăm la afacerea ta.

În plus, eu știu despre mine că am cea mai mare energie în prima parte a zilei. Așa că vreau să ofer ce am mai bun, nu ce rămâne după o zi plină de lucru.

8. Eu sunt singur în afacere. Pot singur să fac o campanie cap-coadă?

Nu le poți face pe toate singur, dar tocmai pentru că ești singur, trebuie să înveți pe cine aduci lângă tine.

Ca să poți face asta, trebuie să știi ce cuprinde și ce presupune o campanie, și apoi contractezi oameni.

Când ești soloprenor, cu atât mai mult trebuie să faci management de resurse: timp, energie, bani.

9. Campania de marketing înseamnă să fac reclame pe Facebook?

Nu. Advertisingul e doar o rotiță din sistemul unei campanii de marketing.

Dar îți pot recomanda oameni care te ajută cu asta.

10. Primesc înregistrările sesiunilor?

Da, primești înregistrarea sesiunilor de lucru. Ai timp 1 lună după ce se încheie programul să le revezi.

11. Funcțonează și dacă vinzi servicii și dacă vinzi produse?

Da. Principiile sunt aceleași și le-am aplicat cu succes și pe servicii, și pe produse.

Vreau în Programul de Campanii


(1.250 euro integral sau în 2 rate)