Dă-mi viziunea ta,
și-o aduc la viață!

Am scris asta într-un text de acum câțiva ani în care îmi doream să evidențiez ce fac și de ce e complicat să-i pun o singură etichetă.

Mă pun de-a dreapta antreprenorilor, creatorilor și chiar a oamenilor de marketing care își doresc să se dezvolte folosind Content Marketing isteț gândit.

Îmi place să fac ordine în business-uri, ca să așez fundamentele pe care le crește apoi afacerea. Sau ideea. Sau proiectul.

“Dacă nu îți creezi propriul vis, o să te angajeze alții să lucrezi la visul lor.” - am auzit asta prima dată la 21 de ani, la primul meu loc de muncă, când eram în echipa de marketing online a lui Lorand Soares Szasz.

Îmi părea că mi se spune asta pe un ton negativ. De parcă asta ar fi ceva rău sau “inferior”.

Dar eu cred și știu că se poate foarte bine să îți trăiești menirea susținând viziunea altcuiva. Să-ți explic…

Într-o duminică ploioasă mă uitam la un show despre fashion, rochii de gală, designeri de clasă.

Am observat ceva ce s-a transformat, desigur, într-o analogie și lecție de viață:

designerul este, de regulă, un vizionar, un creativ cu idei, perspective și “ochi în viitor”, cum îmi place să spun;

în atelierele designerilor mari, există doamne sau domni “croitori”, mai în vârstă, ce demonstrează măiestrie în a aduce la viață viziunea designerului; ei creează, cu mâinile lor, rochiile și ținutele;

și designerul știe să coasă, dar nu e punctul lui forte, el are ideea, viziunea macro; el creează în alt fel;

și croitorii, sau artiștii implementatori cum le zic eu, știu să deseneze ținute, în linii mari, dar nu acolo e punctul lor forte.

Și unul, designerul, și ceilalți, echipa lui, își știu și își respectă talentul, punctele forte și limitele.

Când știu astea reușesc să facă magie.

Când încetează să încerce să știe toți de toate, rămâne spațiu în care să se completeze.

Când am încetat să mă supăr pe mine că nu sunt “vizionar”, că nu am un plan pentru următorii 10 ani sau că nu știu precis care e “the big vision” pentru mine, am descoperit care mi-e talentul:
eu-s omul care face ordine în Viziunile altora și apoi creionează planuri concrete de acțiune.

Eu-s “croitoreasa” pentru un designer care creează viziuni și e suficient de isteț să știe să le dea mai departe altora.

Eu-s “vizionarul-implementator”, care știe să stea la masa discuțiilor și “să traducă” ideile macro în planuri punctuale, despre “cum ajungem acolo”.

Eu nu am viziune macro. Și au fost ani mulți în care cărți de leadership și dezvoltare personală și cursuri și traineri m-au făcut să caut “viziunea”, că altfel nu poți fi antreprenor.

Cică.

Dar fiecare designer are nevoie de cei care să știe “cum”. Fiecare antreprenor vizionar are nevoie de o echipă care să înțeleagă “cum” și “prin ce strategie”.

Antreprenoriatul nu e un șablon fix. Viața nu e un șablon fix. Iar combinațiile de talente care ne fac unici pe fiecare dintre noi cu siguranță nu se încadrează în șabloane rigide. Din contră: creează șabloane noi în fiecare zi.

Simplific marketingul prin sisteme și procese care generează ordine și creștere în business.

Mă numesc Mădălina Vasiu și
lucrez de peste 10 ani în
industria de Comunicare & Marketing

Începând din 2020 am lucrat cu aproape 150 de afaceri din postura de Consultant în Dezvoltare de Business prin Content Marketing.

Cred cu tărie că afacerile mici pot crește mult și sănătos, dacă înțeleg și folosesc uneltele potrivite.

Iar misiunea mea este să pun aceste unelte în mâinile tuturor celor deschiși să le primească - antreprenori, soloprenori, creatori, marketeri și mulți alții.

Am creat, printre altele:

Thinking Made Visible - podcast cu peste 300.000 de ascultări, premiat la Webstock.

5 eBook-uri de Marketing - accesate de peste 15.000 de oameni.

2 Programe de Grup - în care lucrez live cu antreprenorii în grupuri restrânse.

Și ca să aduc și cifre în discuția despre mine și munca mea, iată câteva exemple de rezultate pe care le-am avut:

Într-o afacere de tip e-commerce, mi-am ajutat clienții să genereze în doar 3 (trei!) luni 70% din Cifra de Afaceri din anul anterior printr-o Campanie de Marketing integrată (Content Marketing, Social Media și Email Marketing).

Pe alții i-am ajutat să genereze 65.000 de comentarii în Social Media prin Campanii pentru Vizibilitate și Lead Generation, de tip Giveaway.

Iar cel mai recent, în August 2023, unul dintre clienții pentru care sunt Consultant mi-a spus așa: "Vara asta este cea mai bună vară din ultimii cinci ani ai business-ului nostru. Și vara era sezonul în care scădeau vânzările, că așa e în industria asta... Dar vara asta stăm cel mai bine!"

De-a lungul timpului am trecut prin multe roluri: angajat, antreprenor, freelancer

Primii ani de formare cântăresc greu
în ce pot face azi pentru tine.

1.

Începând cu anul trei de facultate am lucrat aproape 2 ani în echipa lui Lorand Soares Szasz, unde am învățat despre antreprenoriat și am avansat de la secretară la a conduce Departamentul de Customer Care.

2.

Apoi am lucrat alți 2 ani cu Urania Cremene, în programul All About Parenting. Am început ca organizator de evenimente și timp de doi ani am făcut sute de evenimente, multe mii de kilometri și am întâlnit peste 20.000 de părinți curioși să învețe despre parenting.Tot ce am descoperit în acești ani de formare - despre clienți, comunicarea cu ei, copywriting, e-mail marketing, programe educaționale online și chiar producție de podcast - mi-a deschis ușa spre ceea ce fac azi, deși atunci nu știam asta.

2.

Iar în primul context când am devenit antreprenor și am condus o companie în industria de educație, am contribuit la multiplicarea Cifrei de Afaceri de peste 2 ori în doi ani jumătate.

Am coordonat, în acel context, activități de Marketing - de la Avatar de Client, creare de produse educaționale diverse, organizat turneu de evenimente la nivel național, creat Sistem de Vânzare și chiar Management de Brand, dar și Management de Echipă și Dezvoltarea afacerii.

Iată ce spun oamenii care au lucrat cu mine de-a lungul timpului:

Ai deja unul dintre eBook-urile mele sau am lucrat
împreună? Fă-ți și tu gândirea vizibilă!
Scrie-mi părerea ta pe una dintre platformele de mai jos,
oricare ți-e la îndemână:

Și, te rog, să nu crezi
că sunt perfectă

Sau că n-am făcut și greșeli în toți anii despre care ți-am scris aici.
Sigur c-am greșit!

Sigur că există clienți pe care n-am reușit să-i înțeleg, deși m-am străduit sau oameni care n-au priceput nimic din eBook-urile mele, deși mie mi se pare c-am explicat clar despre Avatarul de Client Ideal, Campanii de Marketing, Webinarii sau Podcast.

Sunt cine sunt azi pentru că am greșit mult.

Sunt cine sunt azi pentru că am învățat și mai mult.

Și mi-am propus să fac la fel în continuare.

Dacă crezi că felul meu de a fi și de a gândi se potrivește cu nevoile pe care le ai azi în afacerea ta, te invit într-unul dintre Programele de Grup, să lucrăm împreună.

Iar dacă ai avut răbdare să citești până aici și tot nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai, scrie-mi! Du-te în Formularul de Contact și fă-ți gândirea vizibilă, ca să aflu cum te pot ajuta.

Te invit să descoperi
Thinking Made Visibile

Este podcastul pe care l-am lansat în 2020 și în care nu doar că-mi fac eu gândirea vizibilă, dar îi invit și pe alți oameni să facă asta!

Cred tare că așa învățăm cel mai bine unii de la alții: când înțelegem cum a gândit cineva atunci când a transformat o idee în ceva palpabil, când a luat o decizia sau când a construit ceva.

De la idei creative, la artă, afaceri sau vindecare emoțională... toate au un proces de gândire în spate, pe care îmi propun să-l fac tot mai vizibil, cu fiecare episod din #PodcastulDespreGândireFăcutăVizibilă.

Îl găsești pe: Spotify, Apple Podcast, Youtube, ca să-l asculți.

1.

Thihnking Made Visible

Iar dacă vrei să intri în comunitatea oamenilor care-l ascultă constant trebuie doar să îi dai Follow în:

Sunt om, asta-mi place să spun despre mine.

Și întâmplarea face ca inițialele numelui meu să
formeze fix cuvântul acesta.
(mă cheamă Oana Mădălina - OM).

1.

Mă găsești în Social Media, pe toate platformele.
Hai să ne conectăm pe: